Szőlőfajták:

 

- Rizlingszilváni:

   A Rajnai rizling és a Zöld szilváni keresztezésével állította elő Müller-Thurgau, 1882-ben. Bőtermő. Fürtje és bogyói középnagyok, vékony héjúak, lédúsak. Korai érésű, rothadékony, cukortartalma közepes. Bora illatos, zamatos, savtartalma kicsi, extrattartalma közepes.

 

 

 

 

 

- Kékfrankos:

  Származása ismeretlen. Bőtermő. Fürtje középnagy, bogyói kicsik, vastag héjúak, kédúsak. Középérésű, nem rothad. Cukortartalma közepes, savtartalma középesnél nagyobb. Bora mélyvörös színű, csersavdús, markáns vörösbor. Illataközepes intenzitású. Extrakttartalma közepes. Megbízható mennyiségi és minőségi hozamánál fogva az utóbbi évtizedekben a kékszőlő-fajták között az első helyen áll a hazai telepítésekben.

 

 

 

- Merlot:

    Francia származású. Világszerte elterjedt és jelenleg is terjedő fajta. Termőképessége közepes. Fürtje, bogyói kicsik, vastag héjúak, kevésbé lédúsak. Későn érik, nem rothad. Cukortartalma nagy. Bora kiváló minőségű, mélyvörös színű, illat- és zamatgazdag. Extrakttartalma nagy.

 

 

 

 

- Bíborkadarka:

    Kozma Pál és Tasnádi József 1948. évi nemesítése. Kadarka x Muscat Bouchet. Bőtermő. Fürtje középnagy, bogyói kicsik, vastag héjúak, festőlevűek. Későn érik, kissé rothad. Cukortartalma kicsi, savtartalma nagy. Színanyagban nagyon gazdag. Borának illata, zamata közepes.